Inspirație, Mâncare

Pentru cine s-a trezit mai târziu și mănâncă paleo

Una dintre cele mai dificile chestii când ții un regim paleo fără gluten, lactate și zahăr rafinat (orice fel de regim, that is) este să ai la îndemână ingredientele sau să ai congelatorul plin de materie primă. Pregătesc un printable cu lista mea de cumpărături, sigur va fi de folos cuiva, dar până atunci – câteva rețete pentru un prânz rapid.

Adevărul e că după o săptămână în care ai avut timp extrem de puțin chiar și pentru respirat ori mai ai și o afecțiune cronică ce te sleiește efectiv de puteri, îmbulzeala într-un hypermarche e fix ce-ți trebuie. Așadar, cu ce a rămas prin frigider, poate încropim următoarele:

Așadar, salata nu trebuie să fie boooooring, după cum se vedem. Caprese cu o felie de avocado în loc de mozzarela pentru cei cu probleme cu lactatele like myself, ce idee bună! 🙂 Avocado să fie în tot și toate. Rețetele le găsiți aici, aici și aici. Imaginile le-am găsit pe Pinterest, găsiți la mine pe prima pagină contul meu, follow-up dacă vă place, sunt un pinner furibund, mi se pare cea mai tare resursă de idei. Cu un amendament – să fiți atenți la rețete și scams – se întâmplă ca pinnerii de rea credință să ilustreze rețete cu poze senzaționale, dar care nu reprezintă nicicum produsul finit.

Nu mai spun că la mine pe site pun doar lucruri pe care le-am testat de cel puțin două-trei ori și cum arată, așa arată

Carne paleo

Eu nu pot fără carne, ok, renunț la diverse, dar nu la carne. Cel mai des mi-e la îndemână să fac o friptură mare – probabil că nu le mai fac multă vreme de-acum pentru că nu se asortează cu ideea mea de mâncare de vară. Să nu uităm, așadar, rața și coastele.

Imaginea care ilustrează articolul este de aici. Salată de avocado cu pui și bacon :).