Inspirație

Where the heck is the fun?

fun

Credit foto: Cristi Dorombach

Bună întrebare venind de la mai tânăra mea prietenă Amalia. ”Auzi, zice ea, vezi să nu o dai numai în boleșnițe și dureri de șale că mă apucă jalea de pe-acum.” Acestea fiind spuse și pentru că în grupul nostru de cucoane care ies sâmbăta la prânz o numim galeș și cu multă dragoste ”CEO-ul nostru” – pentru că e cea mai adunată și serioasă și de încredere dintre noi. Mă rog, toate suntem de încredere, dar ea e chiar adunată.

Amalia mi-a dat tema de gândire și am spus așa – dacă avem timp cât de puțin să ne gândim la ce ne face plăcere, între toate lucrurile pe care la vârsta maturității le facem ”pentru că trebuie” atunci aș alege întâlnirile cu studenții mei. This is true fun! Nu știu dacă și pentru ei, dar pentru mine sigur este o re-descoperire. Știam că îmi place să stau printre tineri, dar uitasem.

Când terminam eu facultatea de limbi străine nu erau prea multe opțiuni pentru un job, toată lumea știe asta. Așa că am ajuns să predau română ca suplinitor la Liceul Agricol. Nici nu știu dacă mai există, că se întâmpla chestia asta în mezozoic. Dar atunci m-a lovit cât de tare îmi place să predau și uite că abia 20 și ceva de ani mai târziu am ajuns să fac treaba asta la un bun nivel. Pe fast forward in zilele noastre, asta mi-a fost cel mai fun în ultimii ani – să predau, să luminez oameni, să le dau din experiența mea.

Voi ce revelații de soiul ăsta ați avut? Sunt curioasă, la mine sunt mai multe, dar nu le fac o rubrică, le las răsfirate, să scriu despre ele când mi-oi aduce aminte.